The Ledbury, Lontoo

Iso-Britannian ja Lontoon yksi menestyksekkäimpiä ravintoloita on vuonna 2015 ehdottomasti The Ledbury. Ravintola sijoittui vuosittaisella Restaurant-lehden maailman parhaimpien ravintoloiden listauksella sijalle 20, ollen toiseksi paras isobritannialainen ravintola Dinner by Heston Blumenthalin jälkeen, joka sijoittui listalla seitsemänneksi.

Vuodesta 2005 saakka toiminut The Ledbury on saanut mainetta ansiokkaana ravintolana jo aiemmin. Sillä on kaksi Michelin-tähteä ja se on valittu useaan otteeseen maansa ja kotikaupunkinsa parhaimmaksi ravintolaksi. Vuonna 2011 The Ledbury nousi rytinällä maailman parhaimpien ravintoloiden joukkoon sijoittumalla The Restaurant -lehden listauksessa suoraan sijalle 34.

Pääkokki, australialaissyntyinen Brett Graham luottaa perinteisiin makuihin ja brittiläiseen traditioon, joita hän innovatiivisesti päivittää, seuraten satoaikoja ja vuoden kulkua. Ruoka on asiaan kuuluvasti täydellistä ja mielenkiintoista. Lämmintunnelmaisen ravintolan palvelu on ensiluokkaista, ja Graham onkin maininnut panostavansa erityisesti asiakkaan viihtyvyyteen. Viinivalikoima on laaja ja erinomainen.

The Ledbury tarjoaa paitsi lounasta ja illallista, myös maistelumenuita, ja näitä myös kasvissyöjille. Maistelumenun hinta on 115 puntaa tai 195 puntaa viineineen, kasvisversio on hieman edullisempi.

Kulinaristin kannattaa siis seuraavan kerran Lontoossa käydessään varata muutama tunti aikaa myös herkutteluun The Ledburyssä, tosin pöytä on muistettava varata jo hyvissä ajoin etukäteen.

Ravintola löytyy noin 10 kilometrin päästä Lontoon keskustasta Notting Hillistä, osoitteesta 127 Ledbury Road.

Comments are closed.