The Fat Duck, Bray

Brayssa, Englannin Berkshiressä sijaitseva kolmen Michelin-tähden ravintola The Fat Duck on tällä hetkellä remontin vuoksi suljettu ja se avaa jälleen ovensa loppuvuodesta 2015. Tämän tauon aikana ravintolan omistaja toteuttaa pitkäaikaisen unelmansa ja siirtyy maapallon toiselle puolelle.

The Fat Duck vaikuttaa kuuden kuukauden ajan maineikkaassa Crown Towers hotellissa Melbournessa, Australiassa. Tuolla ravintola tarjoaa saman uniikin kokemuksen kuin Brayssa, laajalla menulla ja aidolla tunnelmalla. Suuresta suosiosta johtuen ravintolan paikat myytiin heti loppuun, eikä sinne ole enää mahdollista varata pöytää.

The Fat Duckin omistaa molekyyligastronomian huippukokki Heston Blumenthal, jolla on myös useita muita maineikkaita ravintoloita. Hänen Lontoossa sijaitseva vuonna 2011 avattu kahden Michelin-tähden ravintolansa Dinner by Heston Blumenthal valittiin vuoden 2015 seitsemänneksi parhaimmaksi ravintolaksi koko maailmassa. Heston Blumenthal on myös ansaitusti maailman viidenkymmenen parhaimman kokin joukossa Le Chef -lehden vuoden 2015 listauksessa.

Brayn The Fat Duck avasi ovensa vuonna 1995 ja jo vuonna 1999 se sai ensimmäisen Michelin-tähtensä. Vuonna 2002 se sai toisen tähden ja 2004 kolmannen. Vuonna 2009 ravintola koki suuren takaiskun, kun yli 400 ruokailijaa sai ravintolasta pahan noroviruksen.

Dinner by Heston Blumenthal löytyy Lontoosta hotelli Mandarin Oriental Hyde Parkista, osoitteesta 66 Knightsbridge, ja aito ja alkuperäinen The Fat Duck osoitteesta High Street, Bray, Berkshire.

Comments are closed.