Teemaravintoloita Suomessa

Maailmalla erilaisiin teemoihin keskittyvät ravintolat ovat suosittuja, mutta Suomessa niitä on rajatummin. Toki maastamme löytyy ravintoloita, jotka sijaitsevat mitä erikoisimmissa paikoissa tai jotka keskittyvät eri maiden ruokakulttuureihin, mutta varsinaisia maailmalla nähtyjä teemaravintoloita Suomesta ei juurikaan löydy.

Toki Suomesta löytyy useita Suomen ja Lapin ruokakulttuurin keskittyviä ravintoloita. Esimerkiksi Helsingissä sijaitseva Lappi-ravintola tarjoaa poroa, hilloja ja muita Lapin herkkuja nälkäisille, tietysti Lappi-aiheisen sisustuksen keskellä. Helsingistä löytyy myös useita suomalaista ruokaa tarjoavia ravintoloita, kuten Ravintola Aino, Juuri ja Kaarna. Erityisesti Zetro on panostanut suomalaiskansalliseen sisustukseen, ja se onkin mainio paikka viedä ulkomaalaiset ystävät ihmettelemään suomalaista sielunmaisemaa.

Sekä Tampereelta, Jyväskylästä, Oulusta, Kuopiosta, Lahdesta, Turusta että myös Helsingistä löytyy viikinkiaiheinen ravintola Harald. Sisustus noudattelee viikinkiteemaa ja ravintoloissa voi myös järjestää juhlia viikinki- ja pitohengessä. Myös Hangosta löytyy kokonainen viikinkikylä, jossa on myös viikinkiaiheinen baari.

Helsingissä on mahdollista syödä vanhassa vankilassa. Ravintola Jailbird sijaitsee vanhassa Katajanokan vankilassa, ja sinne on hienovaraisesti jätetty hieman vankilatunnelmaa, esimerkiksi yhden eristyssellin muodossa. Interiööri on siis mieleenpainuva.

Suomen ainoassa pannukakkuihin keskittyneessä ravintolassa, Oulun Pannukakkutalossa voi maistella pannukakkuja lähes sadalla eri tavalla. Pannukakkuja saa suolaisina esimerkiksi porotäytteellä tai perinteisesti mansikoilla ja kermavaahdolla.

Rovaniemeltä, Joulupukin kylästä löytyy maailman ainoa jääravintola, jossa voi ihmetellä huikeita jääveistoksia sekä samalla syödä hyvää, lappilaista ruokaa. Ravintola on auki vain talvisesonkina.

Suomen rantakaupungeista löytyy myös useita ravintolalaivoja. Osa paateista pysyy tiukasti kiinni laiturissa, kun taas osalla voi tehdä lounas- ja illallisristeilyjä kauniissa maisemissa.

Tavallaan teemaravintoloiden kategorian alle menee Suomesta maailmalle levinnyt Ravintolapäivä-konsepti. Säännöllisesti järjestettävän päivän aikana kuka tahansa voi perustaa oman, mihin tahansa teemaan liittyvän ravintolan. Ensimmäinen Ravintolapäivä järjestettiin Suomessa vuonna 2011 ja nykyään tapahtumaa vietetään ympäri maailmaa.

Comments are closed.