Sarnic Restaurant, Istanbul

Istanbulin sydämestä, dramaattisista puitteista, löytyi vielä viime vuonna yksi kaupungin kiinnostavimmista ravintoloista. Valitettavasti ainutlaatuisen ruokailukokemuksen tarjonnut ravintola Sarnic on tällä hetkellä toistaiseksi suljettu, ja varmaa tietoa sen uudelleen avaamisesta tulevaisuudessa ei ole.

Uniikki rakennus, jossa ravintola toimi, valmistui bysantin valtakunnan ajalla, jo reilusti yli tuhat vuotta sitten suureksi vesisäiliöksi. Ihan viime vuosiin saakka tila toimi useassa eri käytössä, viimeisimpänä autokorjaamona, kunnes tilan upeus ja mahdollisuudet onneksi huomattiin, jolloin siitä muokattiin remontilla laadukas ja uniikki ravintola, Sarnic.

Tila pyrittiin pitämään mahdollisimman alkuperäisen näköisenä ja korostamaan alkuperäistä arkkitehtuuria. Korkealla olevaa kattoa tukee kuusi jyhkeää kivistä pilaria, joiden korkeus on yli seitsemän metriä. Ainoa näkyvä lisäys tilaan on vanhanajan malliin tehty massiivinen takka, jonka avotuli toi suureen ruokasaliin lämpöä ja tunnelmaa. Ravintolan tunnelma olikin linnamainen ja elegantti, ja paikka sopi hienosti esimerkiksi romanttisiin illallisiin ja tärkeiden juhlapäivien viettoon.

Ravintola sai kehuja erinomaisen laadukkaasta ruoastaan ja loppuun asti hiotusta palvelustaan, ja onkin sääli, että ravintola on tällä hetkellä suljettuna.

Rakennus sijaitsee keskeisellä paikalla lähellä useita pieniä hotelleja, ja ravintola on uudelleen avauduttuaan ehdottomasti vierailun arvoinen jo pelkästään mielenkiintoisen arkkitehtuurin vuoksi, mikäli etsii elämyksellistä ruokapaikkaa Istanbulissa vieraillessa.

Ravintola Sarnic löytyi osoitteesta Sogukcesme Sokagi 34220 Sultanahmet / Istanbul.

Comments are closed.