Ravintolayrittäjällä monta kattilaa tulilla

Ravintolan pyörittämiseen liittyy monta asiaa, ja aloittamiseen vielä enemmän. Kun yritys on perustettu, asiakkaiden viihtyvyydestä ja ravintolan tasosta on ensiarvoisen tärkeä huolehtia asiakkaiden tyytyväisyyden vuoksi. Kanta-asiakkaiden saaminen ja ilmaiset suositukset ovat ravintolatoiminnassa ehdoton etu. Tätä edesauttaa osaava ja ammattitaitoinen henkilökunta. Parhaassa tapauksessa ravintolan maine kiirii ja uusia asiakkaita löytyy ravintolan suositusten perusteella.

Turvallisuus ensin

Ravintolan johdolla, mutta myös työntekijöillä on tärkeä rooli niin makuelämysten, kuin turvallisen työympäristönkin loihtimisessa, ja työturvallisuus on kaikkien yhteinen asia. Ravintolaympäristössä, ja etenkin keittiössä on monenlaisia vaaratekijöitä, kun kuumia astioita ja teräviä esineitä käsitellään kiireisessä arkitilanteissa, ja toisinaan ahtaastikin. Keittiöturvallisuuden lisäksi myös ravintolan muiden tilojen on oltava turvallisia niin henkilökunnan kuin asiakkaidenkin vuoksi. Laajassa asiakaskunnassa on myös mahdollista, että sairaustapauksilta ei aina voida välttyä edes huolellisella suunnittelulla, ja toisinaan myös asiakkaat voivat olla toisilleen tai henkilökunnalle uhaksi, jolloin asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus täytyy taata.

Ennaltaehkäisy on puoli ruokaa

Moneen tilanteeseen voidaan valmistautua henkilökunnan koulutuksilla ja turvallisuusvalmennuksilla mutta myös varustelemalla ravintola oikeilla välineillä yleisimpien tapaturmien varalta. Koulutettu henkilökunta osaa käyttää ensipelastusvälineitä, ja pystyy parhaassa tapauksessa tarjoamaan kriittisen avun kollegan työtapaturmassa tai asiakkaan sairaustapauksessa. Jo pelkkä välineiden hankkiminen ja niihin tutustuttaminen lisää turvallisuudentunnetta työyhteisössä. Ensiaputarvike.fi -verkkokaupasta löydät erilaisia ensihoito- ja turvallisuusapuvälineitä. Kysy myös lisää koulutuksistamme.

Turvallista työpäivää! Lue edellinen artikkelimme!

Leave a Comment