Osteria Francescana, Modena

Italian Modenassa sijaitseva ravintola Osteria Francescana on valittu vuoden 2015 toiseksi parhaimmaksi ravintolaksi koko maailmassa ja näin ollen se on koko maailman paras italialainen ravintola. Jo aiempina vuosina ravintola on hätistellyt kärkisijoja, ollen vuonna 2013 ja 2014 kolmannella sijalla The Restaurant -lehden maailman parhaimpien ravintoloiden listalla.

Ansioituneen kokin Massimo Botturan luotsaama Italian Modenassa sijaitseva kolmen Michelin-tähden ravintola tarjoaa modernia italialaista ruokaa, ammentaen ideoita Emilia-Romagnan alueen perinteisistä mauista ja paikallisista raaka-aineista. Vuonna 1995 Modenan keskiaikaiseen keskustaan avattu ravintola on pieni ja asiakaspaikkoja on vain 28, mikä tarkoittaa intiimiä tunnelmaa ja henkilökohtaista palvelua. Palvelu onkin erinomaista, kuten yhdessä maailman parhaimmista ravintoloista kuuluu ollakin.

Massimo Bottura on kiistatta yksi maailman arvostetuimpia kokkeja tällä hetkellä. Hän omistaa Osteria Francescanan ohella muitakin ravintoloita ja on myös kirjoittanut ruokakirjallisuutta.

Osteria Francescanassa kannattaa kokeilla ravintolan Sensations-maistelumenu. Se tarjoaa kattavan kuvan lähialueen mauista, traditioista ja vuodenvaihteluista. Näistä Bottura löytää inspiraationsa huimiin annoksiinsa. Annokset ovat taiteellisia elämyksiä, joiden aromit jättävät sanattomaksi. Talon viinivalikoima on erinomainen ja puitteet mieleenpainuvaan kokemukseen ovat hienot. Seinillä on esimerkiksi modernia taidetta, joka luo mielenkiintoisen kontrastin ravintolan muuhun miljööseen.

Osteria Francescana löytyy osoitteesta Via Stella 22, Modena, Italia, ja pöytä on varattava hyvissä ajoin etukäteen.

Comments are closed.