Mugaritz, Renteriá

Espanjan Baskimaan kulinaarinen keskus San Sebastian on tunnettu monista Michelin-tähdistään, ja kaupungin paras ravintola on eittämättä Mugaritz, joka on valittu vuoden 2015 kuudenneksi parhaimmaksi ravintolaksi koko maailmassa.

El Bullissa oppinsa saanut Mugaritzin sielu Andoni Luis Aduriz on eittämättä Espanjan ja koko maailman ansiokkaimpia ja lahjakkaimpia kokkeja. Hän on kirjoittanut useita kirjoja ja saanut monia kunnianosoituksia ja palkintoja ravintolamaailman merkittäviltä tahoilta.

Adurizin omistama Mugaritz tarjoaa uskomattomia makuelämyksiä. Mugaritzissa ei ole perinteistä ruokalistaa, vaan Aduriz on suunnitellut 24 ruokalajin makuelämyksen, jossa maut, tuoksut ja elämykset ovat tarkkaan harkittuja muodostaen kokemuksen, jota ei hevillä unohda. Ruokailu ei ole pelkästään makuja, vaan se on elämys.

Mugaritz avasi ovensa vuonna 1998 ja sai ensimmäisen Michelin-tähtensä jo vuonna 2000. Viisi vuotta myöhemmin Mugaritz ansaitsi toisen tähtensä, ja vuonna 2006 se nousi kovan työn jälkeen ansaitusti maailman parhaimpien ravintoloiden listalle. Vuonna 2010 pienehkö puurakenteinen ravintola kärsi pahassa tulipalossa, mutta se onnistui onneksi nousemaan kuin feeniks tuhkasta, entistä ehompana.

Ravintola sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä San Sebastianin keskustasta ja sitä ympäröivät henkeäsalpaavan kauniit Baskimaan maalaismaisemat. Ravintola pyrkii käyttämään lähiseudun tuoreita ja puhtaita tuotteita hyväkseen, seuraten vuoden kulkua ja satoaikoja.

Mugaritz löytyy osoitteesta Aldura Aldea, 20, 20100 Renteriá. Pöytävaraus on tehtävä etukäteen.

Comments are closed.