Markkinoi ravintolaasi

Ravintolan näkyvyyden lisääminen on tärkeä ja vaativa markkinoinnin ala. Mainostaminen eri medioissa voi tulla kalliiksi, eikä tuloksista ole takuita. Se on kuitenkin äärettömän tärkeää ravintolan menestymisen kannalta. Mutta mikä neuvoksi, kun ravintolan näkyvyyttä ja tunnettavuutta haluaa parantaa? Osallistuako Kuppilat kuntoon -ohjelmaan, vai olisiko joku parempi keino olemassa?

Markkinoi asiakkaittesi avulla

Asiakkaasi ovat ravintolasi parasta markkinointivoimaa. Puskaradion vaikutusta ei kannata vähätellä. Valitettavasti suomalaiset eivät ole niin hanakoita antamaan positiivista palautetta kuin maailmalla on tapana. Mutta toisinaan jopa suomalaiset innostuvat kertomaan saamastaan hyvästä palvelusta ja etenkin suosittelemaan ravintoloita. Netin puskaradiot ovat täynnä kysymyksiä, joissa etsitään hyvää ravintolaa pienemmälle ja suuremmalle seurueelle.

Logotuotteet näkyvät katukuvassa

Voit valjastaa asiakkaasi myös muulla tavalla markkinoimaan ravintolaasi. Valitse jotain sopivaa asiakkaallesi ja teetä siitä mainoslahjoja. Termosmuki, jossa komeilee yrityksesi nimi ja logo, voi toimia oikein hyvin etenkin, jos asiakkaasi pyytävät usein kahvin mukaan. Salaattiannoksen ostajalle voisi tarjota vaikka yrityksen tunnuksilla varustetun uudelleen täytettävän juomapullon.

Erikoinen mainostuote erottuu kilpailijoista ja herättää kiinnostusta asiakkaissa. Mainostuote voi myös hyvinkin päätyä puskaradioiden positiiviseksi keskustelun aiheeksi. Investointina mainoslahja voi tuntua isolta, mutta oikein valittu mainoslahja maksaa itsensä nopeasti takaisin ja vieläpä monin verroin.

Parhaimmassa tapauksessa joku somevaikuttaja tulee ravintolaasi, ja hyvin valitun mainoslahjan saatuaan postaa siitä sosiaalisessa mediassa. Silloin ravintolasi näkyvyys leviää kulovalkean tavoin.

Comments are closed.