Eleven Madison Park, New York

Vuoden 2015 paras yhdysvaltalainen ravintola löytyy tuoreen The Restaurant -lehden listauksen mukaan New Yorkista. Eleven Madison Park -ravintola valittiin ansaitusti koko maailman viidenneksi parhaimmaksi ravintolaksi ja Yhdysvaltojen ykköseksi.

Daniel Hummin ja Will Guidaran ohjastama kolmen Michelin-tähden tyylikäs ravintola sijaitsee korkeakattoisissa, upeissa Art deco -puitteissa Madison Squarella, Manhattanilla. Valkoiset pöytäliinat ja virheetön palvelu luovat ravintolaan elegantin tunnelman, joka kuitenkin pysyy miellyttävänä ja rentona. Annosten pohjana on käytetty New Yorkin alueen perinteisiä makuja ja perinteitä ja niitä on muokattu ainutlaatuisiksi, uudenlaisiksi makuelämyksiksi.

Ravintola avasi ovensa vuonna 1998, ja Humm ja Guidara liittyivät joukkoon 2006. Vuonna 2011 he ostivat paikan itselleen ja samana vuonna ravintola teki huiman hypyn yhden Michelin-tähden ravintolasta kolmen tähden eliittiin.

Äärimmäisen lahjakas Daniel Humm valittiin tänä vuonna maailman kymmenen parhaimman kokin joukkoon Le Chef -lehden vuosittaisessa listauksessa. Sveitsiläissyntyinen Humm sai koulutuksensa ja keräsi vahvan ammattitaitonsa kotimaassaan ennen muuttoa Yhdysvaltoihin. Humm on kirjoittanut myös ruokaan liittyviä kirjoja.

Eleven Madison Park on saanut myös muita arvostettuja huomionosoituksia Hummin ja Guidaran johtamisen aikana, ja mm. The New York Times on myöntänyt sille parhaimman mahdollisimman arvion.

Pöydän varaaminen Eleven Madison Parkista etukäteen on välttämätöntä, ja ravintola löytyy osoitteesta 11 Madison Avenue, New York.

Comments are closed.