Celler de Can Roca, Girona

Maailman paras ravintola löytyy vuonna 2015 Kataloniasta, Pohjois-Espanjasta. Gironan kaupungin ylpeys, Celler de Can Roca, on jo vuosia keikkunut parhaiden ravintoloiden listoilla. Jo vuonna 2013 se valittiin parhaimmaksi ravintolaksi koko maailmassa, mutta vuonna 2014 se tippui toiseksi, tanskalaisen Noman kiilatessa edelle. Nyt oli jälleen Celler de Can Rocan vuoro nousta Restaurant-lehden rankkaaman listan ykköseksi.

Tämä kolmen Michelin-tähden ravintola on kolmen veljeksen, Josephin, Jordin ja Joanin, taidonnäyte. Pääkokki Jordi Roca valittiin vuonna 2015 maailman kymmenen parhaimman kokin joukkoon ranskalaisen Le Chef -lehden äänestyksessä, ja muut veljekset ovat myös saaneet suurta kiitosta taidoistaan ja innovatiivisuudestaan.

Taitonsa ja innostuksensa veljekset ovat ammentaneet jo nuorina perheensä omistamasta ravintolasta, ja vuonna 1986 pojat perustivat oman ravintolansa lähelle perheen vanhaa ravintolaa. Menestystä alkoi tulla pian ja vuonna 1995 ravintola ansaitsi ensimmäisen Michelin-tähtensä.

Ravintola on tunnettu yllätyksellisistä ja viimeisen päälle hiotuista annoksistaan. Pohjalla on perinteiset katalonialaiset maut ja ruokalajit ja raaka-aineina paikalliset tuotteet, jotka kekseliäät veljekset ovat muokanneet ne huimiksi moderneiksi makuelämyksiksi.

Ravintolalla on erittäin laaja ja laadukas viinikellari ja Celler de Can Roca on saanut kehuja ensiluokkaisesta palvelustaan ja jokaisen asiakkaan henkilökohtaisesta huomioinnista.

Celler de Can Roca löytyy osoitteesta Can Sunyer 48, Girona, Espanja. Varauslista on hyvin pitkä, joten varaa pöytäsi ajoissa.

Comments are closed.