Berggasthaus Aescher, Wasserauen

Oletko suunnitellut retkeilyä Sveitsin saksankielisillä Alpeilla ja etsit mukavaa ja jollakin tavalla erilaista majapaikkaa? Yksi ainutlaatuinen ja mieleenpainuva mahdollisuus vuorilla yöpymiseen löytyy Weissbadista, vuorten syleilystä läheltä Liechtensteinin ja Itävallan rajaa.

Korkealle kallionkielekkeelle rakennettu vuoristomaja Berggasthaus Aescher tarjoaa useita majoitusmahdollisuuksia suurista monen hengen kesken jaettavista nukkumahuoneista pienempiin ja yksityisempiin huoneisiin. Majoitus tapahtuu yksinkertaisissa puitteissa, kuten vuoristomajoilla on tapana, mutta kaikki on siistiä ja puhdasta ja uni tulee kaiken ulkoilun jälkeen helposti. Kunnon suihkua majalta ei löydy, mutta hanasta tulee kylmää vettä, jolla voi peseytyä. Vuoristomajoille tyypillisesti ainoastaan yhteinen tila eli ruokasali on lämmitetty, muut huoneet eivät. Maja tarjoaa yöpyjille paksut peitot, mutta omat pyyhkeet ja lakanat tai makuupussit pitää muistaa ottaa mukaan.

Barggastahaus Aescherista on mahdollista saada aamupala sekä etukäteen varattuna illallinen, jonka voi nauttia joko lämpimässä ruokasalissa tai hulppeita maisemia ihaillen ulkona terassilla. Ruoka on simppeliä, mutta erinomaisen maukasta ja tuhtia vuoristoruokaa, kuten röstiä, makkaroita ja muuta täyttävää. Terassilla maistuu päivän päätteeksi olut.

Maja sijaitsee huimissa maisemissa vuoren rinteellä, noin 1 500 metrin korkeudessa, ja sinne on mahdollista nousta vuoristohissillä ja kävellen. Kovin huonokuntoisella ei ole tänne mahdollisuuksia päästä.

Maja on avoinna toukokuusta lokakuulle, ja muina kuukausina majalle on käytännössä mahdotonta päästä lumen ja jään vuoksi. Varaus on tehtävä etukäteen.

Comments are closed.