Alinea, Chicago

Amerikkalaissyntyinen Grant Achatz on yksi molekyyligastronomian kehittäjiä ja kärkinimiä, ja hänen luotsaamansa menestyksekäs ravintola Alinea valittiin jälleen vuonna 2015 yhdeksi maailman parhaimmaksi.

Tämä pieni chicagolainen ravintola löytyy ansaitusti The Restaurant -lehden vuosittaiselta maailman parhaiden ravintoloiden listalta sijalta 26, ollen kolmanneksi paras yhdysvaltalaisravintola New Yorkin Eleven Madison Parkin ja Le Bernardinin jälkeen. Sijoitus on hieman pudonnut, mutta Alinea kuuluu edelleen ehdottomasti maailman kärkiravintoloihin.

Vuonna 2005 perustettu ravintola on kuuluisa sen rohkeista kokeiluistaan ja uusista ideoistaan. Ruoka tarjoillaan mielikuvituksellisella tavalla, mutta kokemus ei ole pelkästään uusien ihmeellisten vinkeiden ihmettelyä, mutta myös mieletön, kaikkia aisteja hivelevä makumatka.

Ravintola on valittu kolmesti Amerikan parhaimmaksi ravintolaksi ja se on ainoana chicagolaisena ravintolana ansainnut kolme Michelin-tähteä. Tähdet ovat tulleet vuosina 2011-2015. Ravintola on myös voittanut muun muassa James Beard Awardin parhaasta palvelusta Yhdysvalloissa sekä lukuisia muita korkeasti arvostettuja palkintoja. Samoin pääkokki Grant Achatz on saanut paljon kunniaa ja palkontoja osakseen vuosien mittaan.

Alinea on pieni, 64-paikkainen ravintola, joka tarjoaa joko 18 tai 22 annoksen maistelumenuita. Ravintola on erittäin suosittu ja paikat pitää luonnollisesti varata hyvissä ajoin etukäteen.

Ravintola Alinea löytyy osoitteesta 1723 North Halsted, Chicago, Illinois 60614.

Comments are closed.